Hingamisteede viiruste tõttu pöördus arstide poole ligi 3300 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal kasvas ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine 18 protsendi võrra ja arstide poole pöördus 3298 inimest, neist ligi pooled olid lapsed vanuses kuni 15 aastat.

Maakonniti olulisi erinevusi haigestunute hulga osas ei olnud, teatas terviseamet. Gripitaoliste haigestumiste arv kasvas 19 protsendi võrra ja moodustas kõikidest ülemiste hingamisteede viirusnakkustest 39 protsenti. Neist haigestunute arvu kasvu määrasid peamiselt adeno- ja RS-viirused. Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal kuus A -gripi viirust, neist osutas A-gripi viiruse alatüübiks H1N1.

Gripitaoliste haigestumiste arv püsib jätkuvalt stabiilsena, grippi haigestumuse intensiivsust saab veel hinnata madalaks, gripiviiruse levikut piiratuks.

Vaatamata sellele, et gripiviiruse püsivat levikut senini täheldatud ei ole, võeti möödunud nädalal gripi tõttu haiglasse neli inimest. Hooaja algusest ehk oktoobrist on hospitaliseeritud 15 patsienti, neist neli vanusrühmas kuni neli eulaastat, üks vanusrühmas viis kuni üheksa eluaastat, seitse täiskasvanute vanusrühmas 20-64 ja kolm vanemaealiste vanusrühmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles