Vabaerakonna algatusrühmaga on liitunud 101 inimest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollaaž eelmistest valimistest. Tänaseks on Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) saanud Isamaa.
Kollaaž eelmistest valimistest. Tänaseks on Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) saanud Isamaa. Foto: Toomas Huik, Peeter Langovits, Margus Ansu (Postimees), Elmo Riig, Marko Saarm

Moodustamisel oleva Eesti Vabaerakonna Algatusrühma (EVA) liikmed Jaanus Ojangu ja Külliki Kübarsepp esitasid taotluse registreerida algatusrühm, millega liitumiseks on avalduse esitanud 101 inimest.

«Töö erakonna loomiseks on jõuliselt käivitunud ja iga päev lisandub uusi avaldusi. Kõik, kes ühinevad MTÜ Eesti Vabaerakonna Algatusrühmaga, moodustavad hiljem erakonna liikmeskonna. Tänaseks on kokku kutsutud töörühmad, kes hakkavad ette valmistama erakonna programmi erinevaid alalõike,» ütles asutajaliige Jaanus Ojangu.

Algatusrühm on seisukohal, et programm peab sündima liikmete ühise mõttetöö tulemusena. Ennekõike nähakse vajadust reformida riigielu korraldust, toetada väikeettevõtlust ja uute töökohtade loomist ning kaasata vabakonnad riigielu otsustamistesse.

«Meie soov on tekitada nelja kartellistunud riigipartei kõrvale kodanike erakond, kus valitseb vaba erakondlik vaim. Näib, et tänaseks oleme unustanud, mida erakond tegelikult tähendab ja harjunud mõttega, et see on jäik võimu teostamise instrument. Erakonna roll on olla vaba tahte alusel ühinenud kodanikkonna peegel, kelle eesmärk on edendada ühiskondlikku mõtet ja seda oma liikmeskonna kaudu ka ellu viia,» ütles asutajaliige Külliki Kübarsepp.

Uue erakonna algatajad soovivad jõuda erakonna moodustamiseni selle aasta septembris ja kutsuda selleks ajaks kokku erakonna asutamiskoosoleku. Erakonna loomise ajakava on koostatud põhimõttel, mis võimaldab erakonnal osaleda 2015. aasta riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles