NO99 ei anna loodavale parteile luba Ühtse Eesti nime kasutada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Teater NO99 ei anna eurosaadiku Kristiina Ojulandi loodavale erakonnale luba kasutada teatrile kuuluvat Ühtse Eesti kaubamärki.

Teater NO99 direktor Tiit Ojasoo teatas, et paljud poliitilised jõud on tahtnud Ühtse Eesti nime enda kasuks pöörata ja teater on selliste uudistega harjunud. «Samas on Ühtse Eesti kaubamärk teater NO99 oma ning me ei ole andnud ega ka anna kellelegi luba seda kasutada,» lausus ta.

Teater esitas Ühtse Eesti kaubamärgi registreerimiseks patendiametile taotluse 2010. aastal vahetult pärast Rocca al Mare suurhallis lavale toodud «Ühtse Eesti suurkogu». Kaubamärk kuulub teatrile kuni aastani 2022.

Kaubamärk on registreeritud kolmes klassis, hõlmates muu hulgas haridust, spordi- ja kultuurialast tegevust ning meelelahutust, trükiseid, fotosid, brošüüre, lippe ja plakateid, aga ka rõivaid, peakatteid ja jalatseid.

Patendiameti kaubamärgiosakonna juhataja Karol Rummi ütles Postimehele, et nendes valdkondades on omanikul ainuõigus seda kaubamärki kasutada. Teisele nimele identset kaubamärki tema sõnul registreerida ei saa, registreeritud kaubamärgi kasutamine eeldab aga omaniku luba.

Mullu suvel Reformierakonnast välja heidetud Ojuland teatas eile õhtul, et 27 inimese osalusel toimunud erakonna asutamiskoosolekul valiti moodustatava partei nimeks Ühtne Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles