Ansip: Ojulandil on raske saada uuesti tõsiselt võetavaks poliitikuks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Huik / Postimees

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip leiab, et suvel sisehääletuspettuse organiseerimises süüdistatuna parteist välja heidetud ja nüüd uut erakonda looma asunud eurosaadikul Kristiina Ojulandil on raske saada taas tõsiselt võetavaks poliitikuks.

Ansip ütles Vikerraadio otsesaates «Stuudios on peaminister», et ei tea, milline on Ojulandi loodava erakonna maailmavaateline alus ja millised on selle programmilised seisukohad. «Seda teadmata on väga raske karta, et nad võiksid röövida Reformierakonna hääli,» lausus ta ning avaldas arvamust, et pärast sisevalimistega manipuleerimist ja Reformierakonnast väljaheitmist on Ojulandil raske uuesti tõsiselt võetavaks poliitikuks saada.

Rääkides segadusest loodava partei nime ümber, ütles Ansip, et tema hinnangul võib selline erakonna loomise viis diskrediteerida teiste võimalike tekkivate erakondade moodustamist ja kahjustada nende tulevikku.

«Tiit Ojasoo on väga täpselt olukorda kommenteerinud,» märkis ta. «Reformierakond on oma ridadest Kristiina Ojulandi välja heitnud ja edasisi tegemisi võiks Kristiina Ojuland ise kommenteerida. Mina hoiduksin sellest.»

Ojuland teatas eile õhtul, et 27 inimese osalusel toimunud erakonna asutamiskoosolekul valiti moodustatava partei nimeks Ühtne Eesti. Täna selgus, et teater NO99 ei anna loodavale parteile aga luba teatrile kuuluvat Ühtse Eesti kaubamärki kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles