USA telesarjal on Veljo Tormise laulu plagieerimise kahtlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Tormis.
Veljo Tormis. Foto: Tiia Teder

USA krimisarja «Top of the Lake» algustiitrite muusika sarnaneb niivõrd Veljo Tormise töötlusega rahvalaulust «Kust tunnen kodu», et vaidlus võib lõppeda kohtuga.

Mario Kivistik Eesti Autorite Ühingust ütles reedel BNS-ile, et ühing on suhelnud ka Austraalia autorite ühinguga APRA, mille liige seriaali helilooja Mark Bradshaw on. Vastava kirjavahetuse on ühing edastanud Tormisele seisukoha võtmiseks, kas ja milliseid samme ta peab vajalikuks astuda.

Kivistiku sõnul ei ole küsimus mitte nii-öelda ühe noodi puudumises - Bradshaw väitel on ta võtnud aluseks mitte Tormise töötluse rahvalaulust, vaid on teinud sama rahvaviisi alusel oma uue originaalse töötluse.

«Kas see on nii või mitte, selle üle ei saa otsustada ei meie ega Austraalia ühing, vaid kohus - kui asjaosalised ei saavuta ise kohtuvälist kokkulepet,» ütles Kivistik.

Elisabeth Moss võitis Jane Campioni loodud sarja eest tänavu parima minisarja näitlejatari Kuldse Gloobuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles