Siim Kallas: lennujuhtide pahameel ei anna põhjust tagasiastumiseks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streikijad Brüsselis
Streikijad Brüsselis Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas leiab, et Euroopa lennujuhtide pahameel tema suhtes on põhjendamatu ning tal pole põhjust tagasi astuda.

Euroopa lennujuhid avaldasid sel nädalal mitmes linnas lennujuhtimise reformi vastu meelt, Brüsselis nõuti Siim Kallase tagasiastumist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lennujuhtimise mahajäämus Euroopas on tõsiseks äriliseks takistuseks, sest praegu on õhuruum jaotatud liikmesriikide piiride järgi, mistõttu pikenevad lennuajad ja suureneb kütusekulu, leiab Siim Kallas.

«Euroopa lennujuhtimise reform on mõeldud selleks, et umbes 10-15 protsendi võrra vähendada lennukite hilinemist, see tähendab teie ja meie ühist aega, see on võimalus vähendada kütusekulu, vähendada CO2 väljapaiskumist.» rääkis ta.

«Kõik see on lennufirmade probleem, aga üldse mitte lennujuhtimise probleem, sest nemad istuvad väga kõrgete palkade peal 1950ndate aastate tehnoloogia peal ja ei taha mitte mingisuguseid muutusi,» selgitas Kallas ning lisas, et tema arvates on ametiühingute väited, justkui kaotaks reformi käigus töö 10 000 inimest, laest võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles