Võrumaal hukkus hooletust suitsetamisest alguse saanud tulekahjus kolm meest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna ennelõunal põles Võrumaal Sõmerpalu vallas Sõmerpalu külas kahekorruselise kortermaja esimese korruse korter. Päästetööde käigus leiti kolm hukkunud meest.

Täna hommikul kell 10.47 teatati häirekeskusele, et Võrumaal Sõmerpalu vallas Sõmerpalu külas Karja tänaval asuvast kahekordsest kortermajast tuleb suitsu, lisaks võib korteris olla inimesi. Kohale saadeti päästjad Võru ja Antsla päästekomandost ning päästetöid suundus juhtima Võrumaa operatiivkorrapidaja, teatas Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja.

Päästjate saabudes oli kortermaja välisuks paokil ja sealt tuli suitsu. Koheselt sisenesid kaitsevarustuses päästetöötajad maja esimesel korrusel asuvasse korterisse, kust leiti keskealise mehe surnukeha. Edasiste otsingute ja kustutustööde käigus leiti korterist veel kaks hukkunud meest.

Põleng saadi kontrolli alla kell 11.16. Tulekahju tagajärjel sai tule- ning suitsukahjustusi kogu ühetoaline korter.

Lõuna päästekeskuse menetlusinspektori hinnangul põhjustas tulekahju hooletu suitsetamine. Kuigi teadaolevalt oli korterisse Sõmerpalu valla poolt kolm päeva tagasi paigaldatud ka suitsuandur, siis nüüd seda ei leitud.

Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et palju inimese surmaga lõppevatest tulekahjudest saavad alguse hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest.

Copy
Tagasi üles