Ansip on varem käinud kolmel olümpial, neist igal puhkuse ajast ja oma kuludega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Jassu Hertsmann / Postimees

Peaminister Andrus Ansip, kelle Sotši taliolümpiale sõitmine on tekitanud vastakaid arvamusi, on oma ametiajal käinud kolmel olümpiamängudel. Peaministri büroo kinnitusel on Ansip neil alati osalenud puhkuse ajast ning katnud sõiduga seotud kulud ise.

Peaministri büroo juht Liina Kersna ütles Postimehele, et peaminister on oma ametiaja jooksul käinud alati olümpiamängudel koos perega, puhkuse ajast ning katnud sellega seotud kulud ise.

«Peaminister on käinud oma puhkuse ajast koos perega 2012. aastal Londonis suveolümpiamänge vaatamas, 2008. aastal Pekingis ja 2006. aastal Torino taliolümpiamängudel,» lisas Kersna.

Ajakirjanik Anvar Samost avaldas täna Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» arvamust, et peaminister Andrus Ansip ei peaks sõitma Sotši olümpiamängudele. Mõttekaaslaste leidmiseks lõi Samost veebipetitsiooni «Aitame Andrus Ansipil õige otsuse teha!», millel on kella 21.30 seisuga 231 allkirja.

Samost kirjutab üleskutse tutvustavas tekstis, et ehkki Ansip on teatanud, et läheb olümpiamängudele eraisikuna ja osaleb siiski avatseremoonial, on raske näha, kuidas saaks peaminister sellisel üritusel olla lihtsalt eraisik, eriti kui temaga koos reisib välisminister. «Ka eraisikuna peaks valitsuserakonna esimees ning valitsuse juht sõnas ja teos toetama Eestile olulisi väärtusi: demokraatiat, õigusriiki, kodaniku- ja inimõigusi,» seisab üleskutses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles