India opositsioonijuht Modi süüdistas võimuparteid «mürgi külvamises»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narendra Modi.
Narendra Modi. Foto: SCANPIX

India opositsiooniliider Narendra Modi vastas pühapäeval valitseva Kongressipartei liidrite korduvatele rünnakutele, süüdistades neid «mürgi külvamises».

«Kes on olnud võimul viimased 60 aastat?» küsis Bharatiya Janata Partei (BJP) esimees valimisüritusel Uttar Pradeshi osariigis. «Kes seda mürki külvab? Kes seda mürki lõikab? [Kongressipartei] on see, kes mürgiseemneid levitab.»

Viimastel nädalatel on Modi vastaste avaldustega esinenud nii peaminister Manmohan Singh, Kongressipartei juht Sonia Gandhi kui ka viimase poeg Rahul, kelle sõnul kihutas Modi 2002. aastal läänepoolse Gujarāti osariigi peaministrina tagant sealseid massirahutusi.

Kongressipartei valimiskampaaniat juhtiv Rahul Gandhi ütles läinud nädalal antud usutluses, et Modi osariigivalitsus on süüdi ligi 2000 hukkunuga usurahutuste ässitamises.

Peaminister Manmohan Singh (81) on korduvalt andnud märku kavatsusest teha ruumi India iseseisvumisest alates poliitikas domineerinud Gandhide dünastia tõrksale võsule Rahul Gandhile.

Arvamusküsitlused ennustavad aga 9. veebruari valimistel suurvõitu BJP-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles