NATO peasekretär hoiatas kaitsekulutuste kärpimise eest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kõnelemas Brüsseli foorumil Euroopa julgeolekuarhitektuurist.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kõnelemas Brüsseli foorumil Euroopa julgeolekuarhitektuurist. Foto: AP / Scanpix

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen hoiatas eelarvepuudujäägiga võitlevaid alliansi liikmesriike kaitsekulutuste kärpimise eest, sest see ohustab rahvusvahelist stabiilsust.

«Kõik valitsused peaksid olema teadlikud sügavate kaitsekulutuste kärbete pikaajalisest mõjust, sest me teame kogemustest, et majanduskasv sõltub väga turvalisest rahvusvahelisest keskkonnast,» ütles Rasmussen Briti päevalehele Times.

Peasekretäri hinnangul annab kaitsekulutuste kärpimine hoobi rahvusvahelisele stabiilsusele ja pidurdab kasvuprotsessi.

«Me teame, et ebastabiilsus ja ebakindlus takistavad majanduskasvu. Kui me teeme liiga sügavaid kaitse-eelarvete kärpeid, võib sellel olla pikaajaline negatiivne mõju majanduskasvule.»

«Loomulikult mõjutab majanduskriis kaitse-eelarveid,» nõustus Rasmussen, lisades, et kaitsekulutuste vähendamine eelarvedefitsiidiga maadlevates liikmesriikides on vältimatu, sest kärbitakse ka sotsiaal- ja hariduskulutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles