Kuritegelik jõuk levitas «valget hiinlast» Tallinnast Narva

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis. Foto: Mihkel Maripuu

Prokuratuur andis Narvas kohtu alla seitsmeliikmelise grupeeringu, kes alates 2012. aasta kevadest korraldas suures koguses fentanüüli müügi Narvas.

Süüdistuse kohaselt värbas grupeering Tallinnas ja Narvas narkodiilereid, kedas sunniti vägivallaga ähvardades ostma Tallinnas kuritegelikult grupeeringult fentanüüli ehk «valget hiinlast» ning seda Narvas edasi müüma.

Narkodiileritele seletati, et narkootikumide probleemivabaks müümiseks linnas peab olema kuritegeliku ühenduse luba, mille eest peab ühendusele raha maksma. Grupeering tegeles ka väljapressimistega.

Uurimise käigus tuvastati, et müüdud fentanüül põhjustas Narvas ühe naisterahva surma. 

«Kuritegeliku grupi juhtidele, 30-aastasele Aleksandrile ning 35-aastasele Allanile esitati peale ühenduse loomise, juhtimise ja liikmete värbamise ning narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise süüdistus ka tapmise katses,» ütles kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud eriasjade prokurör Antti Aitsen.

Lisaks süüdistatakse kuritegeliku grupi juhte ka inimkaubanduses, mis seisnes selles, et vägivallaga ja selle kasutamise ähvardusega sunniti inimest narkootilisi aineid müüma.

Eriasjade prokuröri sõnul eraldati kuritegeliku ühenduse kolmanda juhi, 30-aastase Andrei suhtes materjal, kuna isik viibib Lätis vahi all narkootiliste ainete käitlemise eest.

Kriminaalasja kohtulik arutelu algab tänavu novembris. Karistusseadustik võimaldab narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest, kui see on toime pandud kuritegeliku ühenduse poolt, karistada 6 kuni 20-aastase või eluaegse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles