Mikser: mina Ansipi asemel Sotši ei sõidaks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri sõnul tema Andrus Ansipi asemel Sotši taliolümpiamängudele ei sõidaks.

«Andrus Ansip armastas omal ajal öelda, oma valitsuse liikmete, eeskätt omaaegse majandus- ja kommunikatsiooniministri Savisaare tegude kota, et «ma isiklikult niimoodi ei teeks».  Samamoodi ütleksin ma ka Sotši sõitmise kohta: «Andrus Ansipi asemel ma isiklikult ei läheks»,» ütles Mikser Postimehele.

Ta märkis, et kui Ansip sõidab Sotši eraisikuna, oma raha eest ja oma puhkuse ajast, siis oleks tal samamoodi võimalus ka sinna sõitmata jätta, ilma et sellega kaasneksid negatiivsed poliitilised tagajärjed, kuna inimene võib oma puhkuse ajast teha ka midagi muud.

Mikseri sõnul peab peaminister kindlasti toetama moraalselt Eesti sportlasi, kuid seda on võimalik teha mitmel moel.

«Avatseremoonial tribüünil poseerides ei pea seda tingimata tegema, kui tegu on poliitiliselt tundliku teemaga. Ma olen kindel, et telekaamerad leiavad üles kõik avatseremoonial viibivad kuulsused ja kõrged poliitikud. Telepildis ei kirjutata kindlasti ekraanile peaministri näo alla, et Eesti peaminister on siin puhkusel eraisikuna oma raha eest. Seal on ta ikkagi Eesti peaminister,» lausus Mikser.

SDE esimehe sõnul on tal hea meel, et 1980. aastate boikotiolümpiad on ajalooks saanud ja selles mõttes peab olümpialiikumine olema kindlasti poliitikavaba. «Sportlastel peab olema võimalus ennast olümpiaajalikku kirjutada ja oma tippvormi realiseerida. Poliitilistel põhjustel olümpiamängude boikoteerimist ma kindlasti ei toeta,» lausus ta.

Küll aga ei ole olümpiamängud Mikseri sõnul kindlasti selles suhtes poliitikavabad, et korraldajamaa üritab näidata ennast paremas valguses. «Korraldaja üritab endalt patud maha pesta või juhtida tähelepanu kõrvale muudelt kriitikat väärivatelt teemadelt, näiteks Venemaal kehtivatelt homoseksuaalse diskrimineerivatelt seadustelt, üldiselt inimõiguste olukorralt või Kaukaasia regioonis valitsevatelt pingetelt,» lausus Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles