Venemaa hakkab separatistlike vabariikide staatuse garandiks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev kohtumas separatistide liidritega Moskvas. Paremal seljaga Eduard Kokoitõ (Lõuna-Osseetia) ja vasakul Sergei Bagapš (Abhaasia).
Venemaa president Dmitri Medvedev kohtumas separatistide liidritega Moskvas. Paremal seljaga Eduard Kokoitõ (Lõuna-Osseetia) ja vasakul Sergei Bagapš (Abhaasia). Foto: AFP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev ütles täna, et Moskva kavatseb rahvusvahelisel areenil esineda Gruusiast lahku lüüa soovivate provintside käendajana ning toetada nende otsust oma staatuse määramiseks, ükskõik milline see ka ei oleks.

Medvedev lasi täna kohtumisel Abhaasia ja Lõuna-Osseetia juhtidega viimastel alla kirjutada Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy vahendusel koostatud rahuplaanile, teatas AFP.

Seejuures kinnitas ta veel kord, et oma tuleviku määramise õigus kuulub neile endile vastavalt ÜRO hartale, 1966. aasta konventsioonile ja Helsingi aktile.

Venemaa president palus separatistide liidritel anda ka oma rahvale edasi teade, et Moskva positsioon ei muutu. «Me mitte ainult ei toeta neid, vaid ka käendame neid nii Kaukaasias kui ka maailmas tervikuna,» lubas president.

Medvedev kinnitas hiljem ka seda, et Venemaa «rahuvalvekontingent» jääb Lõuna-Osseetias püsivasse lahinguvalmidusse, ohjeldamaks Gruusiat, vahendas Interfax.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles