Janno Reiljan: õigussüsteem on kuritegelik

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Reiljan.
Janno Reiljan. Foto: Peeter Langovits

Süüdimõistetud Villu Reiljani vend Janno Reiljan peab Eesti kohtusüsteemi eri jõududest mõjutatavaks ning tunnistab otsuse halvavat mõju Rahvaliidu tegevusele.


Olete te täna jõudnud juba venna Villuga rääkida?

Ei ole veel, aga eks ma õhtul helistan talle. Ma tean oma venda ja tema tegemisi – ta on igati aus mees ja meie kohtusüsteem on ennegi justiitskuritegusid korda saatnud. Minu kindel soovitus talle on pöörduda Euroopa kohtusse.

Usute, et tal jagub võitlusvaimu?

Loomulikult. Tundes ka Eesti õigussüsteemi, on see tulem täiesti loomulik. Väga hea, et oleme Euroopa Liidus ja on olemas Euroopa Inimõiguste Kohus. Muidu oleks asi ikka väga halvasti siin konnatiigis.

Kordate vend Villu legendaarset lauset: «Kusagil struktuurides on kallutatud jõud.»

See pole mitte Villu legendaarne lause, vaid see on ju igale mõtlevale inimesele täpselt teada. Tema ütles selle välja, aga see on ju avalik saladus.

Aga kes need kallutajad on?

See on omaette küsimus, kes, kus kohas, millistes korporatsioonides on, millistes loožides istutakse.

Kuidas otsus Rahvaliidule mõjub?

Loomulikult halvasti, on juba siiani halvasti mõjunud. Kui erakonna igijõud Villu Reiljan peab edasi tegutsema kohtutega, mitte Rahvaliidu asjadega, siis selles ei ole midagi head.

See oli tema viimane suur võit, et erakond jätkab iseseisvalt?

Ei olnud ainuüksi tema võit, sest üleüldse niimoodi asju ajada ja hiljem süüdistada, et keegi on ähvardustega inimesi hääletama mõjutanud, on ennekuulmatu!

Üldiselt hindate venna poliitilist karjääri edukaks?

Ta on teinud suuri tegusid ja selle eest talle ka kätte maksti. Keegi mingit prügikala ei hakka taga ajama. On inimesi, kes on harjunud, et võim on nende käes ning paraku ei ole nad maalt, vaid Tallinnast. Ja antud juhul segati Tallinna inimeste tegevust väga tugevalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles