Maanteeameti eksjuht jäi süüdi ka ringkonnakohtus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamur Tsäkko Harju maakohtus
Tamur Tsäkko Harju maakohtus Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata Harju maakohtu otsuse, millega jäi maanteeameti endine peadirektor Tamur Tsäkko ametikuritegudes süüdi ja sai karistuseks tingimisi vangistuse.

Ringkonnakohtu pressiesindaja ütles Postimehele, et kohus jättis maakohtu 28. juunist pärineva otsuse muutmata ja kaitsja apellatsiooni rahuldamata. Otsuse võib edasi kaevata 30 päeva jooksul.

Harju maakohus mõistis Tsäkko mullu juunis süüdi riigihangete teostamise nõuete rikkumises ja usalduse kuritarvitamises ning määras talle nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt lubas Tsäkko töövõtjal ehitada Loo-Maardu teelõigul hankedokumentides sätestatud ajutise kaks pluss kaks sõiduraja asemel 1+1 sõidurada koos kindlustatud teepeenardega. Kuna sellise lubaduse andmine ei olnud seadusega kooskõlas ja ehitajale maksti seetõttu tööde tegelikust maksumusest 33 668 eurot rohkem, tekitas Tsäkko süüdistuse kohaselt riigile suure varalise kahju.

Aruvalla-Kose teelõigu hankemenetluse käigus toime pandud konkurentsialaste süütegude osas lõpetas prokuratuur kriminaalmenetluse, kuna menetluse alus ei leidnud uurimise käigus piisavat tõendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles