Sõtnik: Sotši boikott oleks valus signaal Vene valitsejatele

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Sõtnik.
Olga Sõtnik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Olga Sõtniku sõnul oleks olümpiamängude boikoteerimine demokraatlike riikide juhtide poolt selge ja valus signaal Vene valitsejatele.

Olga Sõtnik ühines ajakirjanik Anvar Samosti algatatud petitsiooniga, mille eesmärk on kutsuda peaminister Andrus Ansipit mitte sõitma Sotši olümpiamängudele.

«Kirjutasin sellele petitsioonile ka alla. Kuna need olümpiamängud on väga politiseeritud ja suunatud eelkõige välismaailmale näitamaks Venemaa jõudu ja ambitsioone,» selgitas Sõtnik Facebookis.

Sõtniku sõnul vajab veidi selgitamist, miks ta petitsiooniga ühines, kuna ta kuulub Keskerakonda, kellel on olemas koostööleping Kremli võimuparteiga Ühtne Venemaa, pealegi läheb olümpiamängude avamisele ka Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.

Sõtnik märkis, et oli ka ise tehniliselt seotud Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahelise lepingu koostamisega ja käis Venemaa võimuerakonna kongressil. Sõtniku sõnul suutis ta kümme aastat tagasi endale selgitada, miks Keskerakonnale seda koostöölepingut tarvis on. Samuti suutis Sõtnik enda sõnul veenda selles ka Euroopa liberaalide partei ALDE noorteorganosatsiooni, kes ei tahtnud Keskerakonna noortekogu vastu võtta, kuna emaparteil oli koostööleping Putini parteiga.

«Tänaseks on nii Jedinaja Rossija (Ühtne Venemaa) kui ka meie partei muutunud, nii nagu on muutunud olukord Venemaal ja mis kõige tähtsam mina ise. Ma ei saa lihtsalt pealt vaadata, kuidas rikutakse inimõigusi, piiratakse sõnavabadust, diskrimineeritakse vähemusi, kuidas vohab korruptsioon. Lootust, et minu erakond annaks meie sõsarparteile signaali, et midagi on valesti, mul ei ole. Mina aga vait olla ei saa ja ei taha. Seetõttu teen seda üksikisikuna selle petitsiooni allakirjutamise kaudu,» põhjendas Sõtnik.

Sõtniku sõnul ei tähenda tema avaldus siiski seda, et ta Keskerakonnas enam oma tulevikku ei näe. «Mul ei ole mingit kavatsust Keskerakonnast lahkuda. Mul võib olla erimeelsusi mõne Keskerakonna liikmega, kuid erakonnas kavatsen ma edasi olla,» ütles Sõtnik Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles