«Poola Breivik» annab tunnistusi suletud uste taga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola politsei
Poola politsei Foto: SCANPIX

Poola parlamendihoone õhku lasta kavatsemises süüdistatav Krakówi põllumajandusülikooli endine teadlane annab tunnistusi kohtu suletud uste taga.

Krakówi kohus otsustas, et ajakirjanikud «Poola Breivikuks» tituleeritud Brunon Kwiecieńi tunnistusi kuulata ei saa, põhjendades seda vajadusega kaitsta riigisaladusi. Prokuratuur oli seisukohal, et Kwiecieńi ja tema väidetava kaasosalise Maciej O. tunnistusi peaksid kuulata saama ka ajakirjanikud.

Kwiecień vahistati 2012. aasta 9. novembril. Väidetavalt andis mees vahetult enne vahistamist juhtnööre nelja tonni ammooniumnitraadi soetamiseks, teades, et seda tuleb osta vahetult enne kasutamist.

Kwiecień on rünnaku planeerimise omaks võtnud. Väidetavalt plaanis ta sõita lõhkeainet täis kaubikuga parlamenti ajal, kui seal olid kohal nii peaminister kui president. Tema advokaadi sõnul oli kavandatav rünnak planeeritud võimude ülbuse vastu, löögina poliitikutele, keda Kwiecien pidas jõude istuvaks klassiks.

Lisaks terrorismile süüdistatakse Kwiecieńi ka ebaseaduslikult relvade omamises ja müümises, samuti teiste inimeste rünnakut läbi viima ärgitamises. Kokku on esitatud talle üheksa süüdistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles