Kundas metsamaterjali vedanud veok tegi avarii

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kundas metsamaterjali vedanud veok tegi avarii.
Kundas metsamaterjali vedanud veok tegi avarii. Foto: Politsei

Eilne jäävihm muutis kõikjal teed väga libedaks, täna hommikul Kundas metsamaterjali vedanud veokiga juhtunud liiklusõnnetuse üks põhjustest võis olla liigne kiirus ja libedus.

Esmaspäeval, 3. veebruaril kella 8 ajal teatati politseisse, et Kundas on haagisega palgiveok Scania teelt välja sõitnud ja kummuli vajunud, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri pressiesindaja.

«Veok oli teel sadamasse ning kaldus kurvis vastassuunavööndisse ja vajus kraavi, kus palgikoorem laiali paiskus,» ütles Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Annika Elm. Kannatada saanud veoautojuht viidi Rakvere haiglasse tervisekontrolli. Juhi joove on veel selgitamisel. Sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Kas tegemist oli ülekaalus veokiga, on peale liiklusõnnetust politseil raske tuvastada.

«Valesti valitud sõidukiiruse korral on libedal teel väga raske sõiduki üle kontrolli pidada, seda enam kui tegemist on ka veel koormatud raskeveokiga. Liiklusõnnetuse puhul võivad tagajärjed rasked olla,» ütles Elm.

Igapäevases liiklusjärelevalves pöörab politsei suurt tähelepanu raskeveokitele. Sõidukite massi mõõtmisel on politsei tuvastanud veokeid, mille mass koos veosega on lubatust suurem. Liiklusjärelevalve juht lisas, et koormaga sõiduki juhitavus pidurdamisel ja manöövrite sooritamisel talvisel libedal teel on igal juhul raskendatud ning seejuures on oluline kinni pidada sõidukitele kehtestatud massipiirangutest ja koorma kinnitamisele kehtestatud nõuetest.

Seoses talviste teeoludega tuletab politsei veokijuhtidele meelde, et ülekoormatud ja halvasti kinnitatud veokite näol on tegemist on ühe suurema ohuallikaga maanteedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles