Üle 5000 õpilase saab riigi toel suvel tööd

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored malevlased Raadi mõisapargis
Noored malevlased Raadi mõisapargis Foto: Andres Ehreinpreis

Haridusministeerium otsustas sel aastal anda toetust rohkem kui 5000 noorte töömalevakoha loomiseks.


Haridusminister Tõnis Lukas teatas täna valitsuse pressikonverentsil, et ministeerium ja Eesti Noorsootöö Keskus otsustasid aprillis korraldatud konkursi tulemusel anda sel aastal toetust 4577 töömalevakoha loomiseks. «See on ajutise uue töökoha loomiseks noortele vanuses kuni 26 aastat,» selgitas Lukas.

Minister lisas, et tegelikult luuakse riigi toel noortele veel vähemalt 500 töökohta juurde ning Eesti Noorsootöö Keskus kuulutab lähipäevil malevakorraldajatele välja lisataotlusvooru. Lukas kutsus ettevõtjaid üles noortele neid töökohti pakkuma. «Neid töökohti loovad ettevõtjad ja ka kohalikud omavalitsused. Riik annab selleks ühe osa rahast.»

«Kutsun üles kõiki ettevõtjaid osalema noorsootöökeskuse konkursil, eriti põllumajandusettevõtteid. Samuti ka omavalitsusi ja riigiasutusi, et selliseid töökohti täiendavalt rahastada,» rääkis minister.

Suvel remonditakse rohkem kui 50 kutsekooli ning ministeerium näeb ühe võimalusena näiteks seda, ehitusfirmade palkavad ehitusprahi koristamisele näiteks suveks tööd otsivaid õpilasi.

Eelmisel nädalal riigikogu ees esinedes rääkis Lukas, et noori rakendatakse puhastus-, koristustöödel, heakorratöödel, kohalike turismi-, hariduse-, ajaloo-, kultuuriobjektidel. Näiteks marjakorjamisel, rohimisel, kivide ladumisel, turbatööstuses. «Omavalitsustes, muide, mitmel puhul ka suursündmuste korraldamisel. Lisaks pakuvad talunikud-ühistud välja kariloomade aedikute ehitust ja muid talutöid ja ettepanekuid, on päris huvitavaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles