Kaas sündmustest Ukrainas: saame veel näha mitut vaatust praeguses peatükis

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina militsionäärid Kiievis.
Ukraina militsionäärid Kiievis. Foto: SCANPIX

Ajakirja Diplomaatia peatoimetaja Kaarel Kaas usub, et Venemaa on juba praegu kulisside taga aktiivselt Ukraina sündmustesse sekkunud ning suure tõenäosusega võib see sekkumine muutuda jõulisemaks peale taliolümpiamänge Sotšis.

Kaas rääkis ETV saates «Välisilm», et ilmselt on omajagu tõtt selles, et Venemaa on Ukraina sündmuste taustal hetkeks pea kaotanud. Tema sõnul ei osata Moksvas praegu selget kurssi valida, kuidas reageerida meeleavaldustele Ukrainas, sest ukrainlaste reaktsioon ei olnud ootuspärane ei Janukovõtšile ega Putinile ja Kremlile. «Teine asi on see, et olen kindel, et Venemaa sekkub vähemnähtavate meetoditega väga aktiivselt,» ütles Kaas ning lisas, et ta oleks väga imestunud, kui Vene eriteenistus poleks kaasa aidanud oma Ukraina kolleegidele.

«Ma oleks väga ettevaatlik oletuste suhtes, et mäng Kiievis on läbi,» ütles Kaas, «ma arvan, et saame veel näha õige mitu vaatust praeguses peatükis.»

Kaasi sõnul on praegu raske öelda, kui jõuliseks võib Venemaa sekkumine Ukraina sündmustesse muutuda. Ta lisas, et Venemaa on juba ära kasutanud suurel hulgal võimalikest instrumentidest, nagu näiteks ähvardus gaas kinni keerata, ent otseline sõjaline sekkumine ei tule Kaasi sõnul praegu kõne alla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles