Vene suurim satelliittelevisiooni operaator lõpetab Doždi näitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telerikauplus.
Telerikauplus. Foto: SCANPIX

Vene suurim satelliittelevisiooni operaator Tricolor TV teatas, et lõpetab lepingu Vene tuntuima sõltumatu telekanaliga Dožd.

«Langetati otsus, et [Doždi] edastamine osana operaatori pakettidest on sobimatu ja selle eemaldamine pakettidest tugineb olemasolevale leppele ja operaatori kohustustele tellijate ees,» tsiteeris Tricolor TV riikliku satelliidifirma direktorite nõukogu liiget L. Mihhailovi.

Nõukogu langetas ühehäälsuse otsuse eemaldada Doždi kanal pakettidest Optimum, Maximum HD ja Golden Card, sest kanali toimetuse poliitika on vastuolus põhimõtetega, millele tuginevad need paketid, seisis avalduses.

Doždi omanik Aleksandr Vinokurov ütles suhtlusvõrgustikus Twitter, et Tricolor TV otsus eemaldada kanal oma pakettidest tähendab kanali jaoks sisuliselt «sulgemist».

Dožd teenis võimude pahameele Leningradi blokaadi lõppemise 70. aastapäeva eel korraldatud küsitlusega, milles kanal küsis, kas Nõukogude võimud oleks pidanud linna Saksa vägedele loovutama, et vältida sadade tuhandete inimeste surma.

President Vladimir Putini esindaja Dmitri Peskov ütles usutluses, et Dožd ületas küsitlusega «sallivuse punase joone».

Kanali omaniku Natalia Sindejeva sõnul said operaatorfirmad tundmatutelt ametnikelt käsu Dožd oma võrgust eemaldada. Sindejeva kohaselt on tema telejaama kriitiline ajakirjandus pahandanud paljusid Kremlis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles