Saksa välisminister hoiatas võistupakkumise eest Ukraina nimel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastaste telklinnak Kiievis Iseseisvuse väljakul 4. veebruaril.
Valitsusvastaste telklinnak Kiievis Iseseisvuse väljakul 4. veebruaril. Foto: SCANPIX

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier hoiatas esmaspäeva õhtul Venemaa laenuabi valguses võistupakkumise eest Ukraina nimel, vahendas ajalehe Frankfurter Allgemeine veebileht.

«Me ei tohiks praegu laskuda võistlusesse selle nimel, kes maksab rohkem, vaid peaksime huvi tundma, et see riik tasapisi taastuks,» rääkis Steinmeier telekanali ARD pikemas uudistesaates.

Ministri sõnul on olukord tänavaprotestidest haaratud riigis endistviisi ebaselge. Saksa välisminister võrdles Ukrainat püssirohutünniga ja avaldas lootust, et «ükski pool tulega ei mängi».

Ametnike sõnul peavad Euroopa Liit ja USA kõnelusi finantsabipaketi koostamiseks Ukrainale.

EL-i välispoliitikajuht Catherine Ashton ütles pühapäeval Münchenis ajalehele Wall Street Journal, et Brüssel ja Washington töötavad välja «Ukraina-plaani selle kohta, kuidas majanduse eri sektorites kohe praegu olukorda parandada».

Abipaketi suurust pole veel teatatud, kuid Ashtoni sõnul ei tule see väike.

Ukraina president Viktor Janukovõtš sõlmis detsembris Vene ametivenna Vladimir Putiniga lepingu, mille kohaselt saab Kiiev Venemaalt 15 miljardit dollarit (11 miljardit eurot) laenu ja Moskva alandab Ukrainale müüdava gaasi hinda kolmandiku võrra.

Venemaa on peatanud finantsabi andmise kuni Ukraina uue valitsuse moodustamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles