Ilves üllitab venekeelse kõnekogumiku «Räägib riigipea»

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese venekeelse kõnekogumiku esikaas.
President Toomas Hendrik Ilvese venekeelse kõnekogumiku esikaas. Foto: Eesti Koostöö Kogu

President Toomas Hendrik Ilvesel ilmub järgmisel nädalal venekeelne kõnekogumik.

Kogumikku pealkirjaga «Räägib riigipea» ehk «Govorit glava gosudarstva» esitletakse 10. veebruaril Tallinnas Kesklinna Vene Gümnaasiumi aulas.

Raamat sisaldab riigipea kõnesid ajavahemikust 2006-2012 ja pikka eksklusiivintervjuud, milles president Ilves räägib oma elukäigust ja tõekspidamisest, samuti neist valikutest, mida Eesti Vabariik on enam kui 20 iseseisvusaasta vältel teinud sise- ja välispoliitika, integratsiooni ning Eesti-Vene suhete valdkonnas.

Intervjuu jaoks saatsid küsimusi Tallinna vene koolide abituriendid.

«President Toomas Hendrik Ilvese intervjuud ja kõnesid võiksid lugeda meie kaasmaalased, keda Eesti lähiminevik ja tulevik sisuliselt huvitavad ning kellel on ehk tekkinud küsimusi selle kohta, miks on Eesti Vabariigi parlamendikoosseisud ja valitsused langetanud nii- või teistsuguseid otsuseid. President pakub selles raamatus oma vaateviisi ja seisukohti, millega lugejad võivad nõustuda, ent millega võib ka julgelt diskuteerida», selgitas Eesti Koostöö Kogu juhataja Olari Koppel.

Koppeli sõnul oli raamatu väljaandmine Eesti Koostöö Kogu algatus, projekti toetas kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles