Töövaidluskomisjon mõistis endisele Mereakadeemia rektorile välja üle 8000 euro hüvitist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Mereakadeemia
Eesti Mereakadeemia Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Töövaidluskomisjoni otsuse kohaselt peab haridusministeerium maksma Eesti Mereakadeemia rektori kohalt ebarahuldava finantsjuhtimise tõttu vallandatud Heiki Lindperele välja kolme kuu töötasu summas 8637,21 eurot.

Eesti Mereakadeemias viidi 2013. aasta lõpus läbi teenistuslik järelevalve, mille käigus tuvastati hulgaliselt eelarve- ja finantsdistsipliini rikkumisi. Rektor polnud täitnud talle seadusega pandud kohustust  kasutada rahalisi vahendeid õiguspäraselt ja otstarbekalt ning esitas akadeemia tegevuse kohta järelevalve käigus eksitavaid andmeid.

Peale korduvaid vastuseta jäänud selgitustaotlusi ning johtudes riikliku järelevalve tulemustest ütles haridus- ja teadusminister rektor Heiki Lindpere töölepingu erakorraliselt üles. Ebarahuldava finantsjuhtimise tulemusena tuli aasta lõpul akadeemia eelarve ülekulu 137 tuhande euro ulatuses katta ministeeriumi reservidest.

«Eelnevat arvestades on ministeeriumil raske nõustuda töövaidluskomisjoni otsusega, et rektorile oleks tulnud enne töölepingu ülesütlemist teha hoiatus. Rektori ametikoht eeldab tingimusteta arusaamist oma kõrgendatud vastutusest, mida ei saa lahjendada seadmata ohtu suure asutuse toimimist. Samas ei pea ministeerium selles küsimuses otstarbekaks kohtuuste kulutamist ning maksab Heiki Lindperele välja kolme kuu töötasu summas 8637,21 eurot,» teatas haridusminsiteerium.

Tänaseks on saabunud töörahu ning samuti on lahendatud enamus eelarve ja juhtimisega seotud probleeme. Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo sõnul on vastutamatuse etapp seljataha jäänud ning oluline on, et akadeemia saab edasi minna. «Tugeva merehariduse olemasolu on meile esmatähtis, kuid tugevat haridust saab anda vaid tugevas, hästi juhitud koolis ja mul on hea meel, et asjad liiguvad lõpuks õiges suunas,» rääkis Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles