Artur Taevere: suur osa tunnustusest kuulub töö- ja mõttekaaslastele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Taevere.
Artur Taevere. Foto: Marina Puskar.

Valgetähe orden on suur tunnustus, millest suur osa kuulub töö- ja mõttekaaslastele, ütles Heateo Sihtasutuse looja ja Noored Kooli ellukutsuja Artur Taevere.  

President Toomas Hendrik Ilvese tänase otsusega saab Taevere Valgetähe V klassi ordeni.

«See on väga suur tunnustus! Kõik need algatused, milles ma olen osalenud, on sündinud paljude inimeste toel ja koostöös ja tegelikult kuulub suur osa sellest tunnustusest mu töö- ja mõttekaaslastele, koostööpartneritele ja toetajatele. Samuti inimestele, kes mind mu tegemistes ja valikutes on aidanud -- mu vanemad, teised pereliikmeted, sõbrad, õpetajad,» ütles Taevere.

Ta avalikustas, et on käivitamas uut organisatsiooni Loov Põlvkond (Creative Generation), mis hakkab toetama Eesti ja Suurbritannia koole uuenduslike õppeviiside rakendamisel.

«Möödununud 20-30 aasta jooksul on tänu paljudele uuringutele hakatud paremini mõistma, mis moel inimesed kõige paremini õpivad. Kahjuks ei ole need uuringud eriti mõjutanud seda, kuidas koolides õppimine toimub. Meie põhitegevus saab olema õpetajate täiendkoolitus, tegutseme praegu Inglismaal ja Eestis. Meie kaugem unistus on see, et iga õpilane õpib loovalt ja analüütiliselt mõtlema,» selgitas Taevere.

Viimased PISA testi tulemused annavad Eestile küll põhjust rõõmustamiseks, aga Taevere sõnul ei saa öelda, et kogu töö oleks tehtud.

«PISA testis hinnatakse, kui paljud 15aastastest õpilastest saavad aru tundmatust tekstist ja oskavad seda kriitilise pilguga analüüsida. Viimaste tulemuste järgi oskavad Eestis seda teha 8 protsenti õpilastest. Mõnedes riikides on selliste õpilaste osakaal kaks või isegi kolm korda kõrgem. Ka suhtlemist ja koostööoskust peaks hakkama läbimõeldumalt õpetama ning hindama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles