Riigikaitse vallas on teenetemärkide esireas missiooniveteranid

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Aivar Kokka.
Kolonel Aivar Kokka. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikaitse valdkonna teenetemärkide andmisel jälgis president Toomas Hendrik Ilves tänavu sama põhimõtet nagu mullugi – riigi tänu läheb missiooniveteranidele ja riigikaitse ülesehitajatele.

Kotkaristi teenetemärgi saavad seitsmel välismissioonil teeninud kaitseväelased, nooremveebel Tiit Rooden ja nooremveebel Eiko Õim. Viimane on üks neljast vennast, kes kes on Eesti staažikaimad missiooniveteranid.

Samuti kolonel Aivar Kokka (pildil), kel on suured teened nii Eesti esmase riigikaitse arendamisel, maaväe väljaõppe tõstmisel kui ka üksuste ettevalmistamisel ohtlikeks missioonideks Afganistanis NATO juhitud operatsioonil.

Kaitseliidust saab tänavu Kotkaristi Küberkaitseüksuse Tartu allüksuse juht, Kuido Külm, kes on kaitseliitlane aastast 1990.

Sisekaitse vallas tunnustatakse Kotkaristiga Eesti üht tunnistajakaitse loojat ja arendajat, politseikapten Toomas Lõhmust keskkriminaalpolitseist ning PPA analüüsibüroo juhti, politseimajor Marilis Seppa.

Ametlikul välja öeldud nimedena saavad Kaitsepolitseiameti töötajatest teenetemärgi HennoKuurmannja Olari Valtin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles