Tarmo Soomere teenetemärgi saamisest: pisar tuli silma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Soomere
Tarmo Soomere Foto: Toomas Huik

Merefüüsik Tarmo Soomere ütles presidendilt Valgetähe teenetemärgi saamise kohta, et tal läksid uudise peale silmad märjaks.

«Pisar tuli silma esimese asjana,» sõnas Tallinna Tehnikaülikooli küberneetika instituudis lainetuse dünaamika laboratooriumit juhtiv Soomere.

President märgib teenetemärgi andmise otsuses, et akadeemik Soomere labor on tõusnud rannikutehnika uuringutes maailma tippu. Uurija sõnul on selline tunnustus rõõmustav eriti seetõttu, et tavaliselt pole ükski prohvet kuulus omal maal. «Kui kodumaal või naabrite juures märgatakse, et midagi on hästi tehtud, siis see on suurim kiitus, mis üldse olla saab. See, et kaugelt nähakse, on tavaline, kaugelt paistavad asjad paremini,» rääkis teadlane.

Soomere nimetas viimastel aastatel tavaks saanud teadlaste teenetemärkidega tunnustamist väga meeldivaks kombeks, tuues välja, et töö nõuab suurt pühendumist ja 40-tunnise töönädalaga ei saa ükski teadlane hakkama. «Kui ikka tahta hea olla, sügavuti minna ja millestki põnevast aru saada, kulub neid tunde palju-palju rohkem,» rääkis ta.

Tulevikuplaanidest rääkides ütles uurija, et põnevaid asju on ees palju ja teha tuleb raskeid valikuid, mida jõuab uurida ja mida mitte. «Ees on pikk rivi asju, kuhu näpud lihtsalt ei küündi, aga mis on nii põnevad, et kindlasti tahaks tegeleda, tahaks aru saada ja mõista,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles