Valitsus arutab homme Kaljuste premeerimist Grammy-võidu eest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kaljuste
Tõnu Kaljuste Foto: Toomas Huik

Homme tuleb valitsuses otsustamisele jaanuaris maailma tuntuima muusikaauhinna Grammy võitnud dirigent Tõnu Kaljuste premeerimine 31 645 euroga.

Stenbocki maja Facebooki lehel seisab, et Kaljuste premeerimine tuleb otsustamisele, kuna maineka muusikaauhinna võit on tunnustus kogu Eesti muusikakultuurile.

Ettepaneku Kaljustet premeerida tegi valitusele möödunud kuu lõpus kultuuriminister Urve Tiidus.

Ka Tallinna linnavalitsus otsustas täna premeerida üle-eelmisel nädalal kooriesituse Grammy auhinna võitnud muusikuid. Preemiasumma on kokku 15 000 eurot.

Dirigent Tõnu Kaljuste võitis 26. jaanuaril Los Angeleses toimunud 56. Grammy muusikaauhindade jagamisel auhinna parima kooriesituse kategoorias Arvo Pärdi «Aadama itk» (Adam’s Lament) esituse eest. «Aadama itk» on salvestatud Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Sinfonietta Riga, Tallinna Kammerorkestri, Läti Raadio koori ja Vox Clamantise osalusel. Salvestuse andis välja plaadifirma ECM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles