Julm naismõrvar sai USAs viimase hetke kaebusest hoolimata mürgisüsti

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile mürgisüstiga hukatud Suzanne Basso.
Eile mürgisüstiga hukatud Suzanne Basso. Foto: SCANPIX

Texase osariigis hukati mõrvas süüdi mõistetud naine. Tegemist on USAs ligi nelja aastakümne jooksul 14. surmatud naisega.

59-aastasele Suzanne Bassole tehti eile mürgisüst ning kohaliku aja järgi kell 18.26 kuulutati ta surnuks, kirjutab Briti rahvusringhääling BBC.

Basso mõisteti süüdi vaimse puudega mehe piinamises ja tapmises. 1998. aastal leidsid võimud toona 59-aastase Louis Musso surnukeha. Houstoni lähedal kraavist avastatud laibal olid peksmisjäljed ning sigareti põletusjäljed, lisaks oli see valgendajaga üle valatud.

Uurimise käigus tuli välja, et Basso oli koos viie kaasosalisega vaimuhaiget meest julmalt peksnud. Tapmise motiiviks oli Mussoga abielluda lubanud Bassol mehe kindlustusraha ja toetuste kättesaamine. Kuuest kohtualusest oli Basso ainus, kellele mõisteti surmanuhtlus.

Mõned tunnid enne hukkamist oli ülemkohus tagasi lükanud naise advokaadi kaebuse, et tema klient pole vaimselt pädev. Basso enne hukkamist viimast avaldust teha ei soovinud ning kohalviibinute teatel naeratas ta hoopis kahele kohaletulnud sõbrale. Sündmuspaigal viibinud uudisteagentuuri AP ajakirjaniku sõnul paistis Basso aga mürgisüsti eel välja, nagu hakkaks ta kohe nutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles