Soome kohus mõistis Eestist uimasteid vedanud jõugu vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin.
Heroiin. Foto: Wikipedia.org

Helsingi kohus mõistis neljapäeval vangi kolm uimastijõugu liiget, kes osalesid narkootikumide Eestist ja Hollandist Soome toimetamises.

Kohus mõistis kolm meest süüdi raskes uimastikuriteos ja mõistis neile 5-8-aastased vanglakaristused, teatas STT.

Samas mõistis kohus uimastijõugu liikmed õigeks surma põhjustamises.

Politsei sai narkootikumidega kaubitsenud jõugu jälile mullu detsembris, kui Helsingi kesklinnas Glo hotellis leiti uimasti üledoosi surnud 27-aastane soomlane ja raskes seisus 25-aastane eestlane. Juhtunu uurimine aitas paljastada rahvusvahelise uimastijõugu ning politsei sai kätte ühe kilogrammi eriti kõrge puhtusastmega heroiini, samuti amfetamiini, marihuanaanat ja hašišit.

Politsei andmetel oli kättesaadud heroiin sedavõrd kange, et sama puhtalt tänavakaubandusse sattudes oleksid selle tarvitajad surnud. Tabatud kogusest oleks politsei andmetel saanud 2000 doosi, mille hind tänavakaubanduses oleks 400 000 eurot ehk ümberarvutatult ligikaudu 6,3 miljonit krooni.

Politsei pidas kriminaalasja uurimise käigus kinni 40 inimest ja neist pooled võttis kohus vahi alla. Narkojõugu juhid olid Aafrika päritolu inimesed.

Helsingis Kluuvikatul asuva kesklinna Glo hotelli töötajad avastasid 7. detsembril hotellist 27-aastase soome mehe surnukeha ning teadvuseta 25-aastase eestlase. Kiirabi toimetas eestlase Meilahti haiglasse, samuti toimetati haiglasse veel üks kergemas seisus seltskonnaliige. Eestlane oli surmasuus, kuid arstidel õnnestus ta päästa.

Politsei andmetel arvasid pidutsejad, et pruugivad kokaiini, kuid uimasti osutus heroiiniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles