India justiitsminister loodab laevakaitsjate asjas kiiret lahendust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India justiitsminister Kapil Sibal
India justiitsminister Kapil Sibal Foto: SCANPIX

India justiitsminister Kapil Sibal avaldas lootust, et eestlastest piraadiküttide kohtuasjas jõutakse võimalikult kiiresti õiglase lahenduseni.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tõstatas täna Delhis kohtumisel India justiitsministri Kapil Sibaliga Indias kinni peetava 14 Eesti kodaniku teema. Parts andis hr Sibalile ülevaate viimastest arengutest ja rõhutas teema olulisust Eesti avalikkuse jaoks.

Hr Sibal avaldas lootust, et kohtuasjas jõutakse võimalikult kiiresti õiglase lahenduseni, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Peaminister Andrus Ansip on öelnud, et Eesti on püüdnud 14 Indias vahistatud Eesti kodanikku aidata ja andnud konsulaarabi ning see on ka kõik, mida me India suguses õigusriigis teha saame, lisades, et India kohus on sõltumatu ning Eestil pole mingit põhjust seda kahtluse alla seada. Välisminister Urmas Paet on rõhutanud, et Indias kinni peetud Eesti laevakaitsjate juhtum on välisministeeriumi suure tähelepanu all ning nende abistamiseks on Eesti ametnikud kohtunud kümnete ametnikega, teinud palju pöördumisi, kirju ja noote.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles