Itaalia merevägi päästis ööpäeva jooksul oma vetest üle tuhande Aafrika migrandi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia mereväe eilne jäädvustus Sitsiilia lähedalt leitud põgenikepaadist.
Itaalia mereväe eilne jäädvustus Sitsiilia lähedalt leitud põgenikepaadist. Foto: SCANPIX

Itaalia merevägi päästis ühe ööpäeva jooksul 1123 Aafrika migranti, kes olid oma kummipaatidel hätta jäänud.

Viimati leiti Lampedusa saarest umbes 220 kilomeetrit kagu pool kaheksa migrantide paati ja üks pargas. Sõiduvahenditest avastasid võimud lisaks meestele 47 naist, kellest neli olid lapseootel ja 50 last. Itaalia mereväe sõnul on migrandid kõik tõenäoliselt pärit Sahara-tagusest Aafrikast.

Lisaks surid seitse migranti, kes olid püüdnud jõuda Aafrika rannikul asuvasse Hispaania linna Ceutasse. Kohalike ametnike sõnul leidsid nad kuue mehe ja ühe naise surnukehad Maroko rannalt. Hispaania uudisteagentuuri Efe teatel olid kõik seitse samuti Sahara-tagusest Aafrikast pärit.

Möödunud kuul maabus Itaalia rannikule ligi 2000 migranti, möödunud aasta sama ajaga võrreldes on nende arv peaaegu kümme korda kasvanud. Itaalia valitsuse teatel iseloomustas möödunud aastat migrantide lakkamatu ja massiline sissevool. Mere kaudu saabus mullu riiki 42 925 inimest, 2012. oli selliseid inimesi olnud kolm korda vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles