Lavrov: Sotši olümpiat külastavate riigipeade loendamine on rumal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov nimetas täna rumalaks ja mõttetuks arutelusid mõnede välisriikide liidrite otsuse üle Sotši taliolümpiamänge külastada või mitte külastada.

«See on nii rumal ja isegi mõttetu. Ja kui me juba sellest räägime, siis mina ei mäleta, et kogu minu elu jooksul oleks ükskõik millises maailma riigis toimunud olümpiamängudega kaasnenud seesugused jutud ja arutelud selle üle, kui mitu riigipead neid külastab,» ütles Lavrov ajakirjanikele.

«Mitte keegi ei ole seda kunagi loendanud. Ja nad alustasid selle loendamisega siis, kui nad otsustasid, et oleks hea Venemaaga kiusu ajada,» arvustas välisminister.

«Kui mitu riigipead viibis Vancouveris? Ja Londonis? Mitte keegi ei ole kunagi üle lugenud. Meie hakkasime aga lugema, sest igast kandist hakkas saabuma neid rumalaid küsimusi,» lisas ta.

«Niisiis - need Euroopa poliitikud, kes arvavad endast liiga palju ja väidavad, et lükkasid kutse tagasi, lükkasid tegelikult tagasi hoopis ROKi kutse, mille puhul soovin neile õnne,» ütles Lavrov.

«Nüüd, kus me oleme nad üle lugenud, võime me öelda, et ainuüksi avatseremoonial viibib kohal 44 riigipead ja üldse kokku enam kui 60. Niisiis loendage ise ja alles siis tehke oma järeldused,» sõnas Lavrov.

Välisminister lisas, et olümpiamängudele ei kutsu külalisi mitte korraldajariik, vaid Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK).

«Niisiis - need Euroopa poliitikud, kes arvavad endast liiga palju ja väidavad, et lükkasid kutse tagasi, lükkasid tegelikult tagasi hoopis ROKi kutse, mille puhul soovin neile õnne,» ütles kõrge diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles