Meedia mainis riigikogu liikmeist enim Andres Herkelit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Peeter Langovits

Eesti kirjutav meedia mainis jaanuaris riigikogu liikmeist kõige sagedamini endist Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liiget ja praeguseks fraktsioonitut Andres Herkelit, kellest ilmus 176 uudist või artiklit.

BNSi Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmeil järgnesid Herkelile 145 mainimiskorraga IRLi liikmest väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja 141 mainimskorraga Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni liige Jevgeni Ossinovski.

SDE esimeest ja fraktsioonijuhti Sven Mikserit mainis meedia 127, Keskerakonna fraktsiooni liiget Yana Toomi 120, keskerakondlasest riigikogu aseesimeest Jüri ratast ja Keskerakonna fraktsiooni juhti Kadri Simsonit Võrdselt 107, Reformierakonda kuuluvat põhiseaduskomisjoni esimeest Rait Marustet 106 ja Keskerakonna peasekretäri ning fraktsiooni liiget Priit Toobalit 100 korral.

Keskerakonna fraktsiooni liikmed Enn Eesmaa ja Mihhail Stalnuhhin leidsid meedias mainimist võrdselt 95 korral, IRLi kuuluv riigikogu spiiker Ene Ergma 92, samasse erakonda kuuluv rahanduskomisjoni esimees Sven Sester ja sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna võrdselt 89, SDE fraktsiooni kuuluv korruptsioonivastase erikomisjoni juht Andres Anvelt ja fraktsioonitu SDE-ga ühinenud Rainer Vakra võrdselt 87 ning samuti SDE fraktsiooni kuuluv Marianne Mikko 81 korral.

Reformierakonda kuuluvast majanduskomisjoni juhist Kaja Kallasest ja Keskerakonna fraktsiooni kuuluvast Aivar Riisalust ilmus kuu jooksul võrdselt 79 uudist või artiklit, SDE fraktsiooni aseesimehest Eiki Nestorist 75, Keskerakonna fraktsiooni asjuhist Mailis Repsist 74, Reformierakonna fraktsiooni liiget Aivar Sõerdi 72, Reformierakonda astunud fraktsioonitut Deniss Boroditšit 70 ja reformierakondlasest riigikogu asespiikrit Laine Randjärve 61 uudist või artiklit.

Teised riigikogu liikmed leidsid jaanuaris kirjutavas meedias mainimist vähem kui 60 korral.

ETA Monitooringu ülevaade kajastab eesti- ja venekeelses trükimeedias, uudisteagentuuris BNS ja suuremates võrguväljaannetes ilmunud uudiseid. Arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid, samuti ei kajasta ülevaade poliitikute mainimist televisioonis ja raadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles