Naise tapmiskatses süüdistatava mehe protsess jätkub riigikohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Riigikohus võttis menetlusse süüasja, milles prokuratuur süüdistab keskealist meest oma endise naise tapmiskatses.

1965. aastal sündinud Andres kuulis esmakordselt kohtulahendit mullu aprilli lõpus, kui Pärnu maakohtu Rapla kohtumaja vabastas mehe tapmiskatse süüst, kuid karistas teda siiski kergema paragrahvi järgi.

Kui Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Andrest tapmiskatses, mille eest saanuks kohus määrata kuni 15-aastase vangistuse, siis kohus leidis, et mees on süüdi vaid ähvardamises ja kehalises väärkohtlemises. Selle eest mõistis kohus Andresele lühimenetluse korras ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Kuna aga mehel oli ka varasema kuriteo eest määratud karistusest osa kandmata, tulnuks tal kokku trellide taga veeta kaks aastat ja kolm kuud.

Kohus arvestas karistusaja alguseks tunamullu 28. septembri, kui Andres vahi alla võeti. Ühtlasi kohaldas kohus Andrese suhtes kaheks aastaks oma eksabikaasale lähenemise keelu. Samuti tuleb Andresel hüvitada osaliselt menetluskulud.

Mullu oktoobris jõudis vaidlus Tallinna ringkonnakohtusse, mis muutiski oluliselt maakohtu lahendit. Ringkonnakohus mõistis Andrese süüdi tapmiskatses ja määras talle lühimenetluse korras nelja-aastase vangistuse. Koos varasema karistusega tulnuks seega Andresel kanda nelja aasta, 11 kuu ja 28 päeva pikkune vangistus.

Andrese kaitsja ringkonnakohtu otsusega ei nõustunud ja esitas riigikohtusse kassatsioonkaebuse, mis saigi kolmapäeval menetlusloa.

Süüdistuse järgi ähvardas oma endise abikaasa peale viha kandnud Andres korduvalt naisel kõri läbi lõigata ning tunamullu 27. septembril tungiski mees naisele ühes garaažis kallale. Andres ähvardas naist esmalt tapmisega, seejärel aga viskas teda telefoniga ning tungis naisele kallale. Andres peksis naist kätega ning tekitas noaga naise kõrile ja paremale käele lõikehaavad. Naine pääses tõsisemate vigastusteta täna sellele, et tal õnnesrtus garaažist välja joosta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles