Raamatute iludusvõistlus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Raud
«TEISTMOODI PRINTSESSILOOD»
Illustraator: Piret Raud
Kujundaja: Dan Mikkin
Piret Raud «TEISTMOODI PRINTSESSILOOD» Illustraator: Piret Raud Kujundaja: Dan Mikkin Foto: Teet Malsroos

Disainer Asko Künnapi juhitud žürii valis eelmisel aastal ilmunud raamatute seast välja 25 kõige-kõige ilusamat, mida näeb Tallinnas rahvusraamatukogus.

Kaunite raamatute konkursile esitati tänavu 156 raamatut 69 kirjastajalt. «Vähem oli laual mahukaid kunstialbumeid, rohkem läbimõeldud, žanri piire painutavat aimekirjandust,» iseloomustab Asko Künnap eelmise aasta raamatukujunduse trende.

 «Luule kaanetamises on ilutsemine andnud ruumi kontseptualismile ja minimalismile, taandunud on memuaristika ja kokaraamatute uputus – vähesedki näited rõhuvad pigem nutikusele kui mahule või eelarvele. Ning siirast rõõmu tegi žüriile nn harilike jutukate kaaneillustratsioonide tõusev tase ning uute või vähemasti siinmail vähepruugitud trükitehnikate ja -materjalide järjest osavam ja sihipärasem kasutus.»

Viie kauneima lasteraamatu konkursile esitasid 20 kirjastajat aga 35 raamatut. Lasteraamatute žürii esimees Anu Kalm nendib, et halva trükikvaliteedi ega vale paberivaliku üle nuriseda ei saa. «Paljud tuntud tegijad lähevad ainult paremaks ega väsi, ei hakka ennast kordama. Juurde on tulnud noori illustraatoreid ja kujundajaid, aga mitte eriti palju. Nende värske lähenemine lisab konkursile sära,» lausub Kalm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles