Vandaalid rüüstasid Haapsalu vanal kalmistul kümneid haudu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rist kalmistul.
Rist kalmistul. Foto: Toomas Huik

Täna ennelõunal vedasid Haapsalu linnamajandusfirma töölised linna vana kalmistu kabelisse üle poolesaja raudristi, mis olid käiguteede serva kuhjatud. Tõenäoliselt olid need sinna kogunud vandaalid, kes valmistusid vanarauatehinguks.
 

Linnamajanduse heakorraüksuse juht Heli Alp rääkis, et talle teatati kahtlastest ristihunnikutest ning ta kutsus linnaarengu ja muinsuskaitse peaspetsialisti Tõnis Padu olukorda hindama, kirjutab Lääne Elu.

Padu ütles, et arvatavasti valmistus keegi suuremaks vanarauatehinguks ja ehkki kalmistutöötajad olid juba varem mõne aluselt lahtiroostetanud raudristid aia veerde kokku tõstnud, selgus täna, et neid hunnikuid on ilmselt juurde tekkinud.

«Töömehed veavad ristid kabelisse varjule, loodan, et osa riste õnnestub aja jooksul tema tegelikku asukohta tagasi paigaldada,» lausus Heli Alp.

Kokku oli riste üle poolesaja, kogukaaluga umbes pool tonni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles