Briti kohus mõistis Eestist pärit narkokulleri vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiinipakid.
Kokaiinipakid. Foto: AFP / Scanpix.

Suurbritannia Worcesteri kohus mõistis kolmapäeval kaheksaks aastaks vangi Eestist pärit mehe, kes üritas veebruaris koos oma kaaslasega toimetada Aafrikast Suurbritanniasse üle kolme kilogrammi kokaiini.

Kohus mõistis 25-aastasele Eestist pärit Stansilav Sasmilile ja Portugalist pärit 26-aastasele Sandra Da Rochale kokaiini smugeldamise eest kaheksa aastat vanglakaristust, kirjutab Worcester News.

Sasmil ja Da Rocha üritasid tänavu 1. veebruaril tuua Aafrikast Gambiast Suurbritanniasse 3,02 kilogrammi kõrge puhtusastmega kokaiini. Aine tänavamüügi väärtus on Suurbritannias 400 000 naela ehk 7,8 miljonit krooni.

Süüdistaja Rhona Campbelli sõnul toimetas Sasmil 1. veebruaril Gambiast Brüsseli kaudu Londonisse kaks kohvrit, milles oli neli pakki kokaiiniga. Mees jalutas oma narkolaadungiga läbi lennujaama tolli rohelise värava, kuid tolliametnikud pidasid ta kontrolliks kinni ja avastasid narkootikumid.

Ülekuulamisel väitis Sasmil, et ta pidi uimastid toimetama ühte kõrtsi Worcesteris ning saama nende smugeldamise eest 1500 naela ehk 29 400 krooni.

Tene narkokuller Da Rocha saabus Gambiast Londonisse samuti Brüsseli kaudu kaks tundi hiljem maandunud lennukiga. Tolliametnikud leidsid ka tema juurest kokaiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles