Võrtsjärvel vajus neli meest autoga läbi jää

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Võrtsjärv
Talvine Võrtsjärv Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna varahommikul vajus Võrtsjärvele sõitma läinud seltskonna auto läbi jää, neli meest päästeti pea kahetunnise otsimise järel.

Kell 04.28 teatati häirekeskusele, et Võrtsjärvel on sõiduauto Audi inimestega läbi jää vajunud. Neli meest said masinast omal jõul välja, kuid ei osanud öelda, kus nad on.

Hädaabikõne järel lülitus hättajäänute telefon aku tühjenemise tõttu välja. Saabunud info järgi oli sõiduautoga mindud järvele Viljandi maakonnast Viiratsi vallast Valma küla piirkonnast ning suundutud eeldatavalt otse üle järve.

Valma külla saabusid Viljandi ja Mustla päästjad, politseipatrullid ning kiirabi. Esimesena alustas otsinguid jääl politsei koos kohaliku kaluriga, kes jääolusid tundis, kuid otsijate auto jäi lörtsi sisse kinni ning nad tuli välja aidata.

Otsingutöödele kaasati Viljandi päästekomando ATV ja Jõgeva päästjate mootorsaan. Kohale telliti ka politsei- ja piirivalve kopter ning Tartu politseipatrull soojuskaameraga.

Tänu operatiivsõidukite vilkuritele ja politsei signaalrakettidele olid kannatanud ise kalda poole suundunud ning politseinikud leidsid nad jäält umbes 500-600 meetri kauguselt kell 06.17.

Viljandimaa vanemoperatiivkorrapidaja Rainis Liir kiitis head koostööd. «Mehed leiti nii kiiresti ainult tänu politsei ja pääste tulemuslikule koostööle,» ütles ta. «Öö oli sõna otseses mõttes kottpime ning tuuline ja alajahtumine oleks võinud kannatanutele üsna varsti saatuslikuks saada.»

Mehed anti üle kiirabile. Nende sõiduk oli läbi jää vajunud Tartu-poolse järvekalda läheduses, kuhu on üle järve ligi 10 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles