IRL kavandab suurkogul mitmeid avaldusi

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Urmas Reinsalu erakonna suurkogul.
IRLi esimees Urmas Reinsalu erakonna suurkogul. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Valitsuserakonna tänasel kongressil on kavas vastu võtta avaldused Euroopa-poliitikast, perepoliitikast, eestimeelse ja reforme jätkava valitsuse vajadusest järgmiste valimiste järel, omavalitsusreformist, riigikaitsest, ettevõtlikkuse toetamisest, kiirlaenude piiramisest ning hariduspoliitikast.

Euroopa-poliitika avalduse eelnõus on öeldud, et IRL seisab tugeva euro, rahandusliku stabiilsuse ning kodanikust hoolivate struktuursete reformide eest.

IRL seisab sellise Euroopa Liidu eest, mis on vaba, õiglane, inimsõbralik ning rajaneb ühistel kristlikel, antiikkultuuri ning valgustusaja pärandist võrsunud väärtustel, samuti eri rahvuslike kultuuride ja nende omapära tunnustamisel, vabal arengul ning liikmesriikide võrdsuse põhimõttel.

EL peab IRLi hinnangul elama jõukohaselt, viima lõpule ülemäärase võlakoorma likvideerimise ega ning hoiduma uute võlgade tekitamisest, mis pärsiksid tulevaste põlvede arengut.

Euroopa Liidust ei saa liitriiki, kuid mitmetes võtmevaldkondades on tarvis liikmesriikide tihedat koostööd, märgib avalduse projekt.

Perepoliitika avalduses kavatseb IRL nõuda, et üksikvanematele tuleb tagada kindlustunne, et teine vanem oma kohustused täidab. Selleks tuleb moodustada elatisrahanõuetega tegelev riiklik fond või kasutada muid võimalusi, leiab erakond.

Kõigile lastele tuleb tagada koht kodu lähedal asuvas lasteaias ning põhikoolis. «Jõustada tuleb uus terviklik lastekaitse süsteem,» seisab avalduse projektis.

IRL kavandab eraldi avalduses nõuda, et kiirlaenude andmisele ja reklaamimisele kehtestataks Eestis rangemad reeglid. «Kaaluda tuleb ülempiiri seadmist kiirlaenude kulukuse määrale ning võla sissenõudmisega seotud kuludele,» leiab erakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles