FSB: Moskva koolitulistaja isal ega vanaisal pole meiega mingit seost

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud eskordivad 15-aastast Sergei Gordejevit, keda kahtlustatakse kahe inimest tapmises ja ühe haavamises ning klassikaaslaste pantvangi võtmises.
Politseinikud eskordivad 15-aastast Sergei Gordejevit, keda kahtlustatakse kahe inimest tapmises ja ühe haavamises ning klassikaaslaste pantvangi võtmises. Foto: SCANPIX

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) kinnitusel pole Moskva koolis tulistanud nooruki isa ega ka vanaisa mitte mingil moel julgeolekuteenistusega seotud.

«Koolipoisi isa ja vanaisa pole töötanud ega ka ei tööta Venemaa FSB-s, neil pole selle ametkonnaga mingit seost,» kinnitas FSB allikas Interfaxile.

Varem on Vene meedias korduvalt kirjutatud, et Moskva keskkoolis nr 263 tulistanud nooruki isa töötab kas FSBs või teaduslikus uurimisinstituudis, tegeledes korrakaitsejõududele mõeldud sideseadmete väljatöötamisega.

3. veebruaril aset leidnud tulistamises kahtlustatav 15-aastane Sergei Gordejev kasutas kaht oma isale kuulunud relva. Uurijate esialgsete andmete järgi tulistas ta vähemalt 11 lasku. Intsidendis hukkusid geograafiaõpetaja ja väljakutse peale koolimajja saabunud politseinik, lisaks sai haavata veel üks politseinik.

4. veebruaril andis kohus loa võtta 10. klassis õppiv nooruk kaheks kuuks vahi alla. Ülekuulamise ajal oli ta tunnistanud, et tahtis, et politseinikud laseks ta pantvangide vabastamise käigus maha.

Poisi isa võttis oma lapse kinnipidamisest vahetult osa. Ühe versiooni järgi läks kuulivesti kandnud mees klassiruumi, kus pantvangidest õpilased viibisid, et sundida poega neid vabaks laskma ja end politseinikele alla andma. Teise versiooni järgi tegi ta poja jõuga relvituks ja andis politseinikele üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles