President oma uuest raamatust: vene koolide õpilaste küsimused olid otsekohesed ja sisulised

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi venekeelse kõnedekogu esikaas.
Presidendi venekeelse kõnedekogu esikaas. Foto: Eesti Koostöö Kogu

Järgmise nädala alguses esitlevad president Toomas Hendrik Ilves ja Eesti Koostöö Kogu venekeelset kogumikku, mis koosneb spetsiaalselt raamatu jaoks tehtud intervjuust ning 21 kõnest ja ettekandest, mis olid peetud ajavahemikus 2006-2012, intervjuu jaoks saatsid küsimusi, mida riigipea hindas otsekohesteks ja sisulisteks, Tallinna vene koolide abituriendid.

«Küsimused olid otsekohesed ja sisulised ning loodan, et need said ka sisulise ja põhjaliku vastuse. Küsimustest järeldan, et Eesti vene koolide õpilaste, aga ka nende vanemate ja õpetajate jaoks on keele, hariduse ja Eesti lähimineviku küsimused jätkuvalt väga olulised ning et neil teemadel tuleb tahta rahulikult rääkida ja eelkõige üritada muredest ja hirmudest, aga ka ootustest aru saada,» vahendas Eesti Koostöö Kogu pressiesindaja presidendi sõnu.

President Toomas Hendrik Ilvese venekeelse kõnekogumiku «Räägib riigipea» («Govorit glava gosudarstva») esitlus leiab aset 10. veebruaril Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi aulas (Fr. R. Kreutzwaldi 25).

Presidendi kõnekogumikke ja intervjuuraamatuid on varem avaldatud eesti, läti, ungari ja soome keeles. Koos venekeelse raamatu ilmumisega on Eesti riigipea mõtted nüüdsest raamatuna kättesaadavad kõigi suuremate sugulas- ja naaberrahvaste huvilistele.

Raamat ilmub Eesti Koostöö Kogu algatusel, projekti toetas kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles