Eesti vabatahtlikke tervitas Gruusia parlamendi esimees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia parlamendi esimees David Bakradze.
Gruusia parlamendi esimees David Bakradze. Foto: Wikipedia.org

Eesti kodanikest vabatahtlike eraalgatuslik humanitaarmissioon jõudis neljapäeva õhtul Thbilisisse, kus Gruusia parlamendihoone ees toimus nende tervitamiseks rahvarohke tseremoonia ning neid tervitas ka parlamendi esimees David Bakradze.

46 Eesti vabatahtlikku jõudid Thbilississe Armeenia pealinna Jerevani kaudu. Humanitaarmissiooni liikmed jõudsid Gruusia pealinna kella 18 ajal õhtul, ütles vabatahtlike missiooni kuuluv Ain Tähiste.

Gruusiasse startis Estonian Airi lennuk 46 Eesti vabatahtlikuga kolmapäeva õhtul.

Tähiste sõnul tervitasid Gruusia-Armeenia piiril Eesti humanitaarmissiooni Gruusia kaitseministeeriumi esindajad. Thbilisis toimus neljapäeva õhtul rahvarohke tervitustseremoonia Gruusia parlamendihoone ees, kuhu eestlasi oli tervitama tulnud ka Gruusia parlamendi esimees David Bakradze.

Parlamendijuht märkis oma tervituskõnes, et eestlaste humanitaarmissioon on esimene omataoline, mis Gruusiasse jõudnud on ning selle tähtsust on raske üle hinnata.

«Meie staatus sii on selline, et me oleme Gruusia riigi kaitse all. Mida me täpselt tegema hakkame, selgub reedel. Me võime abi pakkuda erinevates valdkondades, humanitaarmissiooniga on kaasas nii meedikuid kui kogenud kriisireguleerijaid,» märkis Tähiste.

Gruusia riik organiseeris Eesti humanitaarmissiooni liikmetele majutuse Thbilisis. Tähiste sõnul on elamistingimused head, igal missiooni liikmel on oma voodi ning hoones on soe vesi.

Kui kolmapäeva hommikul oli missioonile sõitjaid 76, siis viimastel tundidel on neist mõned olnud sunnitud erinevatel põhjustel sellest siiski loobuma. Lõpuks lendas Eestist Gruusiasse 46 vabatahtlikku.

Missiooni juht Priit Heinsalu ütles kolmapäeval enne väljalendu, et abistajad on Eesti kodanikest vabatahtlikud tsiviilisikud, kelle hulgas on nii mehi kui ka naisi.

«Gruusia valitsus on palunud abi kõikidelt riikidelt. Sellele laialt levinud abikutsele on vastanud nii riigid kui ka vabatahtlikud ühendused. Sõidame appi Gruusia siseministeeriumi, Thbilisi linnavalitsuse ja Punase Risti kutsel, et aidata kohaliku administratsiooni juhiste põhjal sõjalise katastroofi tagajärgi leevendada. Tagasi plaanime jõuda parimal juhul juba nädala pärast,» ütles Heinsalu.

Heinsalu rõhutas, et tegemist pole riikliku missiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles