Erakordne lumesadu nõudis Jaapanis 11 elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimaste kümnendite rängim lumesadu on nõudnud Tokyos ja muudes Jaapani piirkondades vähemalt 11 inimelu, vigastatute arv ulatub 1200ni, edastas ajakirjandus täna.

Tokyos oli eile õhtuks maha sadanud 27 sentimeetri paksune lumevaip, ütlesid meteoroloogid. Nii palju lund sai Jaapani pealinn viimati näha 45 aastat tagasi.

Lumetorm tabas 13 miljoni elanikuga Tokyot vahetult enne kubernerivalimisi, mille osalus võib vaatlejate sõnul halva ilma tõttu kasinaks jääda.

Piki Vaikse ookeani rannikut liikunud madalrõhkkond tõi tugeva lumesaju ka Sendai linna Kirde-Jaapanis, kus mõõdeti lumekihi paksuseks 35 sentimeetrit, mis on 78 aasta rekord.

Kohaliku meedia andmetel on lumega seotud õnnetustes hukkunud vähemalt seitse inimest. Valdavalt on tegu libedusest tingitud autoavariidega.

Rahvusringhäälingu NHK teatel on vigastatuid üle riigi 1051. Palju on libedatel teedel kukkumisi, kuid kannatanute hulgas on ka katustelt lund rookides alla kukkunud inimesi.

Täna varahommikul oli elektrita veel üle 2000 majapidamise, lennufirmad jätsid ära ligi 300 lendu.

Tänaseks ennustati Jaapani põhjaosas veel lumesadu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles