ERR: venelased sooviks Eesti ja Venemaa vahele viisavaba ala

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värska sanatoorium pakub palju ainulaadset – imekaunist Setumaa loodust ning võimalust turgutada keha Lämmijärve põhjast pärineva magevee ravimudaga ja sügavalt maapõuest ammutatava mineraalveega.
Värska sanatoorium pakub palju ainulaadset – imekaunist Setumaa loodust ning võimalust turgutada keha Lämmijärve põhjast pärineva magevee ravimudaga ja sügavalt maapõuest ammutatava mineraalveega. Foto: Värska sanatoorium

Pärast piirilepingu allakirjutamist Eesti ja Venemaa vahel võib päevakorda tõusta piiriäärse viisavaba ala loomine, mis kergendaks piiri ääres elavate inimeste liikumist ja elavdaks majandust.

Viisavaba ala poleks Schengeni ruumis midagi uut - piiriäärne viisavaba ala kuni 50 kilomeetri kaugusele piirist on Venemaaga Norral ja Poolal, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Riigikogu Kagu-Eesti saadikurühma esimees Urmas Klaas märkis, et Norra ja Venemaa vahel on 30kilomeetrine viisavaba liikumise tsoon. «Seda kogemust on üksjagu ning ma arvan, et selle aruteluga võiks edasi minna,» ütles ta.

Viisavabast tsoonist oleks kasu ka Eesti ettevõtetele, sest näiteks üle poole Värska veekeskuse klientuurist tuleb Vene piiri tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles