Tehniline viga nurjas kaks korda saadikute kohaloleku kontrolli

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu hääletamispult
Riigikogu hääletamispult Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu istungi alguses ilmnenud tehniliste probleemide tõttu said rahvaesindajad oma saalisviibimise registreerida alles kolmandal katsel.

Riigikogu liikmete kohalolekut kontrollitakse iga istungi alguses. Täna kell 15 alanud istungil tuli saadikutel kontroll läbida aga lausa kolm korda, enne kui hääletussüsteem nende kohaloleku korrektselt registreeris. Riigikogu pressiesindaja sõnul sai segadus alguse sellest, et keskerakondlase Ester Tuiksoo pult ei töötanud.

Juhuks, kui elektrooniline hääletussüsteem ei tööta, näeb parlamendi kodu- ja töökord ette võimaluse hääletada ka käsitsi. Seda võimalust tuli riigikogul suurema tehnilise rikke tõttu kasutada näiteks 2007. aasta novembris.

Toona moodustas riigikogu esimees kõigi fraktsioonide esindajatest häältelugemiskomisjoni, et viia läbi kohaloleku kontroll ja kinnitada päevakord. Sel päeval hääletasid saadikud kirjalikult ning andsid oma kõnesoovist märku käe tõstmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles