Reformierakonnast tahab europarlamenti kandideerida 17 inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reformierakonna üldkogu valib märtsi alguses 17 kandidaadi hulgast välja 12 inimest, kes pääsevad partei eurovalimiste nimekirja.

Euroopa Parlamendi valimistel soovivad kandideerida välisminister Urmas Paet, rahandusminister Jürgen Ligi, kultuuriminister Urve Tiidus, riigikogu liikmed Urmas Klaas, Kaja Kallas, Arto Aas, Rait Maruste, Aivar Sõerd, Margus Hanson, Igor Gräzin ja Laine Randjärv ning praegune eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast, ütles partei pressiesindaja.

Samuti pürgivad partei valimisnimekirja erakonna välissekretär Priit Kallakas, noortekogu esimees Joonas Vänto, noortekogu peasekretär Anti Haugas, Järva maakonnaorganisatsiooni juht Kristjan Kõljalg ning Tallinna piirkonda kuuluv Ragnar Pikkel.

Reformierakonna 12-liikmelise nimekirja ja valimisprogrammi kinnitab partei üldkogu 2. märtsil. Enne seda toimuvad erakonna sisevalimised, kus saab hääle anda kas maakondlikel üldkoosolekutel sedeliga või 17.-23. veebruarini elektrooniliselt.

E-hääletada saab seekord üksnes ID-kaarti või mobiil-IDd kasutades. Facebooki või paroolide abil hääletamise võimaluse kaotas partei pärast sisehääletuspettuse avastamist mullu suvel.

Eelmistel, 2009. aastal toimunud Euroopa Parlamendi valimistel kogus Reformierakond 60 877 häält ning sai selle tulemusega ühe koha Euroopa Parlamendis, kus asus saadikuna tööle praeguseks parteist välja heidetud ja uut erakonda looma asunud Kristiina Ojuland.

Uued valimised toimuvad Eestis 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles