Piinamise ohvriks langenud Ukraina protestija sai Saksa viisa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmõtro Bulatovil lõigati ära ka osa kõrvast.
Dmõtro Bulatovil lõigati ära ka osa kõrvast. Foto: SCANPIX

Leedus ravil viibiv, kuid Saksamaale oma vanemate juurde elama asuda sooviv Ukraina opositsiooniaktivist Dmõtro Bulatov sai Saksa viisa.

Schengeni viisa saanud 35-aastane kolme lapse isa soovib võimalikult kiiresti Saksamaale kolida. Kohaliku päevalehe Rheinische Post andmetel elavad tema vanemad riigi lääneosas Hagenis.

President Viktor Janukovõtši vastaseid meeleavaldusi korraldanud Automaidani võrgustiku liige kadus 22. jaanuaril. Läbipekstud aktivist leiti üles Kiievi lähistelt Višenki asulast kaheksa päeva hiljem. Bulatovi sõnul jätsid piinajad ta metsa, kuid sealt suutis Bulatov omal jõul jõuda lähedalasuvasse asulasse ja abi paluda.

Aktivisti sõnul peksid röövijad teda ja kuulasid üle iga päev ning lõikasid piinamise käigus ära osa kõrvast, vigastasid nägu ning lõid naelu läbi käte. Veebruari alguses toimetati ta haiglaravile Leedu pealinna Vilniusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles