Roheliste sisetüli leidis lahenduse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido ja Marek Strandberg.
Toomas Trapido ja Marek Strandberg. Foto: Priit Simson

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) sõlmis täna Tallinnas toimuval üldkogul kompromissi, millega lõpetati erakonna sisetüli.


Marek Strandbergi ettepanekul ennistas üldkogu tuliste vaidluste järel sõlmitud kompromissi tulemusena kõik 20 väljaarvatud liiget erakonna liikmeteks ning leppis ühtlasi kokku, et nii toonased väljavisatud kui väljaviskajad ei kandideeri järgmise korralise üldkoguni erakonna juhatusse.

«Erakonna jaoks on sisetülist vaid üks asi hullem asi - sisetüli avalik pidamine,» ütles kompromissi sõnastanud Marek Strandberg.

Koosoleku juhataja Toomas Trapido hinnangul oli koosolek küll pikk, kuid tegemist on olulise sammuga, et erakonna tülitsemise asemel algaks sisuline koostöö. «Eeldused selleks on loodud ja homme jätkame sisuliste küsimuste arutamisega,» märkis Trapido.

Üldkoosolekul sõna võtnud Tanel Ots mainis, et tegemist on esimese, kuid väga olulise sammuga leppimise teel.

Täna ja homme koguneb Erakond Eestimaa Rohelised Tallinna Tehnikaülikooli energeetikamajas, et pidada üldkogu, kus valitakse erakonnale uus juhatus, volikogu, revisjoni- ja valimistoimkond, aukohus ning arvamuskogu.

Lisaks pannakse hääletusele põhikirjamuudatused ja erakonna valimisplatvorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles