Tallinna Vangla direktorist saab sotsiaalministeeriumi asekantsler

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Kuuse
Rait Kuuse Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mullu sügisel ametist vabastatud Aleksander Ljudvigi asemel asub märtsi keskel sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantslerina tööle Tallinna Vangla praegune direktor Rait Kuuse.

Asekantsleri leidmiseks korraldatud konkursil osalenud 11 inimesest valis riigikantselei juures tegutsev tippjuhtide valikukomisjon välja Kuuse, kes esitati ametisse nimetamiseks sotsiaaminister Taavi Rõivasele.

Rõivas ütles sotsiaalministeeriumi teatel, et sotsiaalvaldkond on Eesti riigile võtmetähtsusega. «Mul on hea meel, et meie meeskonnaga liitub inimene, kellele on sotsiaalteemad tuttavad nii omandatud hariduse kui igapäevatöö kaudu,» lausus ta.

Kuuse on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö erialal ning omandanud Tartus Euroopa õpingute alal magistrikraadi. Praegu Tallinna Vangla direktorina töötav Kuuse on justiitsministeeriumi haldusalas töötanud üle 10 aasta, muu hulgas omab ta väliskoostöö kogemust Ida-Euroopa regiooni ning Gruusia reformide valdkonnas.

Kuuse ütles pressiteates, et riigi sotsiaalvaldkonna areng on teda alati huvitanud, ning avaldas lootust, et tema panus aitab ministeeriumi alustatut edukalt ka ellu viia.

Ta tunnistas, et sotsiaalsektor on suure ootuste surve all, olgu põhjuseks elanikkonna vananemine või tegutsemine piiratud vahendite tingimuses. «Oludes, kus vahendeid on alati vähem, kui soove neid kasutada, muutuvad konkreetsed, põhjendatud ja kvaliteetsed valikud ning nende selge kommunikatsioon eriti oluliseks,» lausus Kuuse.

Sotsiaalala asekantslerina töötas 2012. aasta lõpust kuni mullu oktoobrini Aleksander Ljudvig. Ministeeriumi juhtkond vabastas ta ametist, tuues põhjuseks sotsiaalvaldkonna juhtimises esinenud puudused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles